Eines Docents, TICTAC

Quadern de notes digital

Cansats dels vostres quaderns de notes tradicionals? Són pesats, has de calcular les mitjanes a mà… l’excel a vegades no t’ofereix tot el que necessites o no te’n surts del tot bé? No patiu, avui us porto a tots els docents de totes les edats i especialitats dues propostes de quadern de notes digital que m’han agradat molt: Additio i iDoceo. 

Additio

És per mi el millor quadern de notes digital que existeix actualment. És una aplicació de pagament, tot i que té una versió gratuïta de prova i el podeu utilitzar en català o castellà. 

Ens ofereix un ventall de possibilitats molt ampli; amb Additio pots importar alumnes des d’un excel que tinguis creat, posar les seves fotografies, avaluar a partir de rúbriques, per competències i/o estàndards, fer informes, calcular l’assistència, etc. Tens la opció de crear-te el teu horari, la programació d’aula, aules i classes diferenciades per matèries o cursos, com prefereixis…

A més, pots tenir-ho en més d’un dispositiu mòbil i a la web, així sempre tindràs accés a les teves notes.  

Hi ha diferents plans per contractar, però a més hi ha la possibilitat de contractar l’aplicació per a tot el centre i això et permet estar coordinat amb tot l’equip constantment. 

L’última novetat és l’EdVoice, que et permet connectar amb els pares dels alumnes i crear comunitats adherides a l’aula.

iDoceo

Aquest és un altre tipus d’aplicació de quadern digital amb la diferència principal que únicament es pot utilitzar a través d’una aplicació que has de tenir instal·lada al dispositiu mòbil (Tàblet, SmartPhone…) no hi ha una versió web.


Aquesta aplicació també t’ofereix la possibilitat de crear rúbriques, classes, llistes d’alumnes, avaluar per competències, etc. És una de les més completes del mercat i la podem descarregar en vàries llengües. Igual que Additio, hi ha l’opció d’escollir un alumne a l’atzar de manera aleatòria, és l’aplicació qui l’escull.

Espero que us hagi sigut útil i que comenceu a practicar amb qualsevol de les dues opcions. No us en penedireu! I no us talleu en proposar-ne d’altres que no apareguin aquí. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s