TICTAC

5 consells per estudiar des de casa (i no morir en l’intent)

Ja porto un mes estudiant per la UOC el Màster en Educació i TIC (e-Learning) i, passat aquest temps, em veig amb cor de donar-vos 5 consells per estudiar des de casa (i no morir en l’intent) que a mi m’han ajudat molt a no perdre el fil, a no desanimar-me i, en definitiva, a adaptar-me al ritme d’estudi que requereix un màster online. 

 

Si decidiu seguir-los espero que us siguin molt útils i que em deixeu els comentaris explicant-me com us ha anat i si teniu altres consells també m’agradarà molt que els compartiu! 

1 ORGANITZACIÓ

Per estudiar des de casa et recomano tenir tot el material ben organitzat a l’ordinador. Calendaris, agendes, carpetes ben etiquetades… Inclús podeu utilitzar algun programa tipus OneNote per tenir tots els apunts i/o tasques organitzats i sempre a mà.

2 FES-TE UN HORARI

Abans de començar el curs estableix un horari REALISTA que seguiràs i compliràs durant tot el curs. No facis un horari que resi que estudiaràs durant sis hores seguides sense aixecar el cul de la cadira perquè no serà veritat, i ho saps. Fes un horari que contempli pauses per menjar, per fer-te un te, per passejar el gos o el que vulguis. 

Si quan comences a aplicar-lo veus que hi falten pauses, que et sobra o et falta temps pots modificar-lo perquè encaixi bé amb els teus objectius.

3 FES ESPORT 

Estudiar des de casa pot fer-te passar a un model de vida massa sedentari. Intenta incloure a l’horari que programi una estona al dia per fer l’esport que més t’agradi, caminar, sortir a passejar el gos… És molt important i airejar-te pot ajudar-te a trencar amb la monotonia de l’estudi.

4 ESPAI DE TREBALL

Net, endreçat i ben il·luminat. Són les tres claus bàsiques per tenir un espai de treball agradable que t’ajudi a concentrar-te i no al contrari. Haurà de ser un espai ample, preferiblement amb llum natural o amb colors clars. Res de taules atapeïdes de coses, pols o amb parets fosques i sense una bona il·luminació, això l’únic que provocarà és que no et vingui de gust posar-te a estudiar, que se’t cansi la vista…

5 ESTABLEIX UNA RUTINA

Mira el campus cada dia i, si pots, estableix una rutina de visites per no desviar-te del tema que et portava al campus. És a dir, que estableixis un full de ruta per moure’t pel campus sempre amb el mateix ordre. D’aquesta manera evitaràs entrar al campus per respondre un correu important i acabar esgotant tot el temps que tenies llegint el fòrum d’una assignatura. 

Pots establir uns criteris de consulta per ordre de prioritat, per exemple.

 

 

Espero que us siguin útils els meus consells, a mi em funcionen. I, sobretot, no llenceu la tovallola!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s