Eines Docents, Escola del Futur, General

Fem una infografia?

Sovint necessitem algun tipus de suport visual a l’aula per acompanyar les nostres explicacions o posar exemples i el que trobem a la xarxa té poca qualitat o no és el que busquem.

En aquest post proposo diferents eines i recursos TIC gratuïts que podem utilitzar com a mestres per tal de dissenyar les nostres pròpies infografies, però també amb els alumnes, ja que són intuïtives i pràctiques.

5recursosxINFOGRAFIES

canva_logoEl Canva és una eina fàcil, intuïtiva i dinàmica, a més de gratuïta, per a realitzar tot tipus de cartells i arxius gràfics i d’ús social. Les infografies que se’n poden dissenyar són molt atractives, igual que tota la plataforma, que es pot utilitzar en molts idiomes, entre ells, el català.

Com a punts forts destacaria que la versió gratuïta és molt àmplia. Permet crear i desar tants dissenys com es vulgui, sense límit. La quantitat i la qualitat de les plantilles i opcions gratuïtes és sorprenent i ens permet descarregar-nos els dissenys en .jpg, .png i .pdf. Si bé és cert que si afegim enllaços a la nostra infografia només restaran actius si ens la descarreguem en .pdf, per tot el demés, és una gran eina de disseny d’imatges.

61ca72_a77f13f528b54c9f89766e0a98bc2601mv2_d_1850_1725_s_2.pngEl Piktochart és una eina atractiva i intuïtiva que ens permet dissenyar infografies entre moltes altres coses. Ens ofereix un nombre de plantilles molt variat en la seva versió gratuïta però, tot i que és molt més complert que el Canva, només ens permet descarregar-nos-les en format .png i tamany petit o mitjà. La resta de formats són de la versió Premium de pagament. Aquesta eina ofereix la possibilitat d’inserir gràfics en la seva versió gratuïta.

1200px-Infogramlogo.svgL’Infogram és una altra eina similar a les dues anteriors amb la diferència que ofereix plantilles gratuïtes pensades expressament per a la docència i la investigació. Ens permet dissenyar, a més a més d’infografies, informes, gràfics, posts de Facebook i mapes. El punt negre d’aquest recurs és que únicament permet la descàrrega del teu disseny amb un compte comercial. c18a070dff315ba193445f504ec68992

Si parlem de Venngage ens passa el mateix que amb l’anterior. És una eina fantàstica; dinàmica, pràctica, fàcil d’utilitzar, visual i atractiva. Però no ens permet la descàrrega en la seva versió gratuïta. Tot i així, ens permet compartir el nostre disseny en versió on-line.

535757_289493941145237_616484569_nEaselly posa a la nostra disposició un ampli ventall de plantilles d’infografies i ens proposa una plataforma dinàmica i neta que ens facilita la feina. Tot i així, només ens permet la descàrrega dels nostres dissenys en baixa qualitat.

 

Espero que aprofiteu els recursos i que us animeu a utilitzar-los a l’aula! Més endavant podreu trobar al meu blog una entrada amb els beneficis d’aquesta tècnica i com utilitzar-la.

 

WEBGRAFIA CONSULTADA

3 pensaments sobre “Fem una infografia?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s