Escola del Futur, Gamificació, Què és?, TICTAC

Gamifiquem la lectura?

No és cap secret el fet que els nens i nenes d’avui en dia tenen cada cop menys hàbits lectors i menys gust per la lectura. El que sí que és un secret encara és el mètode perfecte per aconseguir motivar els nostres alumnes amb la lectura. En aquesta entrada no hi ha cap fórmula secreta ni màgica, però sí que hi ha una proposta de gamificació innovadora, original i creativa que ens pot ajudar a augmentar el gust per la lectura entre els infants de les nostres aules.

De quina proposta parlem?

Fa poc he descobert que l’editorial EDELVIVES ha impulsat una plataforma gamificada per potenciar el gust per la lectura dels infants dins del projecte educatiu SILE (Servei Integral de Lectura d’Edelvives). Es tracta d’una plataforma gratuïta que et pots descarregar com a aplicació i que rep el nom de Ta-tum. Si bé és cert que per tal d’accedir lliurement a la biblioteca i utilitzar-ne els recursos cal estar subscrit al programa de l’editorial. 

Què és Ta-tum?

Ta-tum és una plataforma gamificada, dirigida a estudiants d’entre 6 i 16 anys, que té l’objectiu de potenciar el gust per la lectura ajudant el professorat a dinamitzar-la a l’aula. Així doncs, estem parlant d’una plataforma atractiva i visual que ens proposa una lectura diferent i divertida en un entorn gamificat on tota la classe es convertirà en detectius literaris que tindran l’objectiu de rescatar els personatges que s’han escapat, misteriosament, dels seus llibres.

La plataforma disposa d’una biblioteca on la lectura de cada llibre es convertirà en un cas a resoldre pels alumnes a partir  de la lectura i la resolució d’enigmes relacionats amb el que s’ha llegit. En diverses ocasions els alumnes hauran de col·laborar entre ells per assolir els objectius i l’èxit i l’avenç en la investigació literària els atorgarà punts o medalles, en funció de cada repte.

A més a més, el mestre, que serà el cap de la investigació, pot personalitzar tot el contingut de l’aplicació al 100% i crear les seves pròpies lectures, proves i reptes pertinents. Aquesta funció està oberta per a comptes gratuïts.

edelvives

En aquesta aplicació cada alumne tindrà el seu usuari personalitzat amb el què podrà accedir a l’aula que creï el professor, el cap de la investigació. Aquest podrà afegir tots els alumnes i pares que cregui necessari en una mateixa aula i proposar tants enigmes i proves com necessiti.

Tot i que si no hi esteu subscrits i utilitzeu la versió gratuïta, com és el meu cas, només podreu utilitzar-lo amb el vostre propi contingut i no podreu visualitzar ni utilitzar la biblioteca i el contingut creat per l’editorial.

I ara només us queda entrar a l’aplicació i començar a gamificar la lectura a les vostres aules! Endavant detectius!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s