Blog d'aula, Escola del Futur, TICTAC

Les 5 millors eines gratuïtes per crear el teu blog d’aula

En un post anterior parlava de 4 propostes per crear un blog d’aula. En aquesta entrada recullo cinc de les millors plataformes gratuïtes (sota el meu criteri) que podeu utilitzar per crear el vostre blog a l’aula, sense importar si el gestioneu vosaltres, si el compartiu amb els alumnes o si el gestionen ells.Aquest post té sentit perquè no existeixen només dues plataformes per crear blogs (Blogger i WordPress). Hi ha moltes altres plataformes que no són tan conegudes i que poden donar-nos el mateix resultat visual i atractiu a més de ser pràctiques i intuïtives. Així doncs, comencem amb el recull d’eines que ens ajudaran a crear el nostre blog a l’aula amb les millors condicions.

WordPress

wordpress-logo-notext-rgbEn primer lloc, parlaré de wordpress, una de les eines de disseny i creació de blogs i pàgines webs més conegudes del món. El podeu trobar en gairebé totes les llengües, entre elles el català i, a més, podeu trobar en aquest enllaç la seva versió instal·lable en català. Aquesta eina ens ofereix una gran varietat de plantilles gratuïtes molt netes, agradables i funcionals i suport per a diversos usuaris. A més a més, l’ús de la plataforma és intuïtiu i pràctic amb una organització i presentació dels continguts senzilla i atractiva. 

Si bé és cert que ofereix un compte de pagament per a usuaris que busquin opcions més potents.

Blogger

Blogger.svgAquesta plataforma és lleugerament més personalitzable que el wordpress, ofereix més possibilitats de dissenyar el teu espai virtual al teu gust i sempre dins la versió gratuïta. És la opció de google una de les més conegudes per les seves característiques pràctiques i el seu recorregut i experiència. 

Weebly

weebly-logo

Aquesta és una plataforma molt intuïtiva i pràctica que ens permetrà crear webs gratuïtes per la classe sense tenir-ne ni idea de programació web. També ens ofereix una versió blog que ens permetrà dissenyar el nostre propi espai tot en versió gratuïta. És una de les plataformes de disseny web per a principiants més completes i fresques que existeixen. També el podem utilitzar a cicle superior en substitució de les presentacions en PPT o Prezi.

Webnode

images.jpg

Aquesta plataforma és una de les més antigues amb més de 25 milions d’usuaris a tot el món dedicada al disseny i la creació de pàgines web i blogs de manera fàcil i senzilla i, igual que les altres propostes d’aquesta entrada, sense necessitat de tenir nocions de programació web. És una eina totalment gratuïta tot i que, si ho necessiteu, podeu ampliar les funcions de la plataforma amb diversos plans premium.

Wix

Wix_logo

Per últim, m’agradaria ensenyar-vos també aquesta plataforma que ja ha aconseguit captivar més de 80 milions d’usuaris de tot el món que han pogut crear o bé una web atractiva i funcional sense tenir massa idea de programació web o bé un blog pràctic i visual. Aquesta és una opció una mica més complicada, però que podeu utilitzar amb els alumnes de cicle superior donant-los tot el suport que cregueu necessari. No és impossible i us animo a provar-ho.

 

Fins aquí l’entrada d’avui, espero que us animeu a fer un blog a l’aula, sigui amb el format que sigui, i que us atreviu a compartir-ne l’experiència!

Anuncis

Un pensament sobre “Les 5 millors eines gratuïtes per crear el teu blog d’aula”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s