Escola del Futur, Què és?, TICTAC

Un tipus test original!

Si esteu cansats de passar als vostres alumnes fitxes tipus test sobre qualsevol tema o lectura i voleu trobar una manera divertida i innovadora de fer-ho, aquest és el vostre post!En aquesta entrada us parlaré del Plickers, una plataforma educativa divertida i dinàmica amb feedback instantani que ens permetrà passar avaluacions tipus test de qualsevol concepte o comprensió lectora d’una manera original i atractiva pels alumnes.

Des de fa un temps, aquesta aplicació té una versió gratuïta restringida a un màxim de cinc preguntes per test i una versió sense límits però, aquesta sí, de pagament (mensual).

plickers

Què és Plickers?

Plickers és una plataforma amb què els mestres poden crear una llista de preguntes tipus test que els alumnes podran respondre ensenyant unes targetes que el mestre llegirà amb una aplicació des del mòbil o la tauleta. Els resultats són immediats, però no públic, és a dir que només el mestre pot veure qui ha respost correcta o erròniament.

Com funciona?

En primer lloc, t’hauràs de registrar a la web de Plickers per poder accedir-hi.

Si sou un centre educatiu podeu crear un compte de tot el centre, d’aquesta manera tots els mestres tindran accés
a les creacions dels altres i podreu compartir-ho i conservar-ho per cursos posteriors!

Un cop registrats haureu de crear la vostra classe; trobareu la opció “class” a la part superior esquerra de la pantalla. A mesura que aneu afegint els noms dels alumnes el mateix programa anirà assignant un número a cadascun d’ells. Aquest número correspondrà amb el número de la targeta que haurà d’ensenyar.

A continuació, haureu d’imprimir les targetes que us generarà el mateix programa a la opció “Cards”, que trobareu a la part superior dreta de la pantalla. 

Un cop tingueu la vostra classe creada amb tots els alumnes assignats a una targeta (o número) ja podeu començar a crear preguntes que podreu organitzar en carpetes i assignar-les a la classe amb les que vulgueu fer l’activitat.

Perquè ho pugueu veure millor us adjunto aquest tutorial que podeu trobar al YouTube sobre com utilitzar el Plickers, tot i que és molt intuïtiu i fàcil d’aprendre.

Espero que us hagi agradat aquesta manera diferent i original de passar preguntes tipus test als vostres alumnes. Jo ho poso en pràctica sovint a les aules de primària en totes les assignatures i n’obtinc bons resultats. Us hi animeu?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s