Escola del Futur, Experiències, Flipped Classroom, Gamificació, TICTAC

Khan Academy a Primària

Potser alguns de vosaltres ja coneixíeu aquesta plataforma educativa, però jo la vaig descobrir la setmana passada i em va agradar tant que ja l’he portat a l’aula i tot! En aquest post us explicaré una mica com funciona i us donaré idees per utilitzar-la a l’aula. De moment n’he posat en pràctica un parell i el resultat és molt bo!

DQmWs3pRVnyNYJ1gWyx9r7AMxYCwN7C3BSJkQptrVXj2EgF

Què és Khan Academy?

Khan Academy és una plataforma educativa en línia en la que qualsevol persona registrada pot accedir a “mini cursos” gratuïts que inclouen activitats de reforç i ampliació sobre gairebé qualsevol tema. La dinàmica és sempre la mateixa i consisteix en mirar vídeos explicatius gratuïts i de domini públic, ja que tots els podem trobar al YouTube, i resoldre les activitats que se’ns proposen a continuació. A més, a mesura que es van assolint objectius la mateixa plataforma et premia amb punts i medalles i t’anima a continuar amb altres reptes.

De què em serveix a l’aula?

Una altra característica de l’aplicació és que pots registrar-te o iniciar sessió com a alumne, mestre o pare. D’aquesta manera, els alumnes poden realitzar les activitats que els hi ha assignat el seu tutor i els mestres poden crear classes i grups d’alumnes a qui poden assignar diferents activitats a títol individual o a tot el grup classe. Aquestes activitats que el mestre assigna tenen un seguiment de compleció i, si el mestre ho defineix així, també poden tenir una data de venciment.

Així doncs, després de descobrir l’aplicació i un cop la vaig tenir per la mà, vaig crear el meu grup classe sense pensar-m’ho i els vaig crear a tots els meus alumnes una sessió personal. 

Per a què ho he utilitzat jo?

  1. He aprofitat les activitats de matemàtiques bàsiques per assignar activitats específiques a alumnes concrets que necessitaven reforç d’un concepte matemàtic molt concret.
  2. He aprofitat que tots els paquets d’activitats tenen vídeos explicatius molt visuals per assignar a tot el grup classe activitats prèvies a la sessió que faríem el dia següent. Seguint la metodologia del Flipped Classroom que comencem a implantar a l’aula.
  3. Penjo cada divendres activitats del Khan Academy al Google Classroom de l’aula perquè els alumnes puguin ampliar i reforçar el que hem treballat a l’aula durant la setmana i guanyar punts pel projecte de Gamificiació del grup.

Com creo un grup classe?

A continuació he adjuntat un vídeo tutorial del YouTube on s’explica com crear un grup classe a Khan Academy. El podeu consultar si ho necessiteu, tot i que tot el procés és molt intuïtiu.

Com assigno tasques i/o activitats als meus alumnes?

En aquest vídeo podreu veure com assignar tasques als vostres alumnes, de manera individual o col·lectiva, des del vostre grup classe.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s