Experiències, General

5 idees originals per a final de curs

S’acosten els últims dies del curs escolar i tots estem atabalats amb avaluacions, preparar àlbums, recollir l’aula, retorns i recompte de llibres, etc. Però hem d’anar preparant el comiat d’un curs en el que tots, mestres i alumnes, hem treballat de valent i ens hem esforçat per continuar aprenent. En aquest post us proposem cinc idees per afrontar el final de curs amb alegria i entusiasme i tornar el curs vinent amb energies renovades.

Comencem!

1. Un diploma original

Si aquest final de curs els vostres alumnes tanquen un cicle educatiu, és una bona idea crear diplomes originals i personalitzats per a cada alumne i repartir-los a classe. Aquests diplomes no han de referir-se, necessàriament, a qualitats acadèmiques dels alumnes, sinó també a qualitats socials o actitudinals, així com també per haver fet un canvi positiu en el seu comportament o en els seus resultats acadèmics.

Diplomas-fin-de-curso-Collage
https://www.imageneseducativas.com

En aquest post hi trobareu diversos exemples descarregables.

Però si voleu crear-los vosaltres mateixos ho podeu fer a través de qualsevol de les eines que apareixen en aquest post.

2. Llibre d’experiències

Sabem que l’escola és un espai on aprendre i una de les parts més importants d’aquest aprenentatge són els nostres companys i les experiències que recollim amb ells. Per això, us proposem recollir els moments i situacions més positius d’aquest curs en un llibre d’experiències que tots ens endurem a casa per poder recordar i tornar-ne a aprendre.

L’activitat consisteix a què cada infant faci un petit escrit per a cadascun dels seus companys amb una experiència o anècdota que hagi viscut al seu costat i vulgui recordar. Un cop feta aquesta tasca, cada infant s’endurà a casa un llibre d’experiències viscudes.

3. Preparem l’esmorzar entre totsleon-fruta.jpg

Per acabar el curs amb els nostres companys, podem fer una petita celebració a la classe preparant durant tot el matí l’esmorzar que menjarem tots a l’hora del pati. Haurem de treballar cooperativament per última vegada aquest curs i serà una activitat divertida i pràctica que encantarà als nostres alumnes.

En aquest enllaç teniu idees per a fer els aperitius.

4. Mirem enrere

Després de tot un curs treballant de valent, ens mereixem mirar enrere i reconèixer la feina feta. L’activitat consisteix en realitzar un mural conjuntament estampant totes les mans de tots els alumnes, o inclús els peus, i on hi pugueu escriure un missatge positiu i d’esperança per al curs vinent.

5. Deures d’estiu experiencials

cf0ee1e896ed75f901346db8b1f8dadf

Finalment, hem d’ajudar els nostres alumnes a aprofitar l’estiu i no perdre’s entre consoles i jocs electrònics. L’estiu és un bon moment per experimentar i descobrir, així com també per llegir, nedar, jugar, fer nous amics, descobrir les estrelles, passejar per la muntanya, aprendre a patinar o a jugar a un esport nou, entre moltes d’altres possibilitats.

Per això, us proposem que entregueu als vostres alumnes una llista amb totes les possibles activitats que poden fer aquest estiu. En aquest enllaç podeu trobar la inspiració que necessiteu.

 

Som-hi! Que ja s’oloren les vacances!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s