Gamificació, General, TICTAC

Kahoot! Juguem?

Sabem que la gamificació és una metodologia educativa que busca que els alumnes aprenguin de manera lúdica, jugant. A més, aquesta manera d’enfocar el procés d’ensenyament i aprenentatge s’ha estès molt ràpidament per les aules de tot Catalunya gràcies a l’avenç de les noves tecnologies i la seva entrada a les aules. Així doncs, a mesura que les tecnologies prenen un paper més important en la tasca educativa, les aplicacions que fusionen l’aprenentatge i els continguts curriculars han augmentat en volum i en qualitat. Un exemple d’aquestes aplicacions gamificades és el Kahoot!.

kahoot-1-696x392

Kahoot! és una aplicació en línia gratuïta perfecta per a crear activitats gamificades a l’aula. Existeixen dues maneres diferents d’utilitzar-lo: una és aprofitar els qüestionaris públics que han creat altres mestre i l’altra és crear un Kahoot! nosaltres mateixos.

En aquest post aprendrem a crear-ne un totalment personalitzat!

Què és Kahoot!?

Kahoot! converteix una prova lineal i avorrida en un joc que et permet veure immediatament els teus errors i, al mateix temps, competir amb els companys per guanyar l’or, la plata o el bronze.

Dues webs per a la mateixa plataforma

La plataforma Kahoot! consta de dues pàgines web. La primera, Kahoot! creada per al professor, i la segona Kahoot.it, que és la que utilitzaran els alumnes per accedir a la partida.

Web del professor

Aquí hi trobaràs tota la informació sobre la plataforma i t’hi podràs registrar gratuïtament per començar a jugar!

kahootscreen

Un cop registrat podràs accedir al panell de control del teu compte de Kahoot!. Des d’aquí, podràs crear els teus propis qüestionaris o Quizz, però també podràs buscar-ne de fets d’altres mestres.

Podrem fer una recerca exhaustiva del Kahoot! ideal per a nosaltres a la barra de cerca de la part superior de la pantalla. Podrem cercar per categoria temàtica, per nivell, per llengua, etc.

Aquesta seria una primera opció per entendre com funciona la dinàmica de la plataforma. Però és molt més interessant i útil crear el teu propi Kahoot! ja que pots escollir el contingut exacte que vols treballar. A més, a vegades és difícil trobar Kahoot! creat en català.

Un cop hagis escollit un Kahoot!, dóna-li al play! A la pantalla (que hauràs de tenir connectada a la PDI perquè la puguin veure tots els alumnes) apareixerà un codi d’accés al joc.

Web de l’alumne

Quan l’alumne entri a Kahoot.it li sortirà una pantalla com aquesta:

KahootEnterPIN.png

Aquí és on hauran d’inserir el codi d’accés per poder entrar. Un cop hagin introduït el codi, podran escriure el seu nom i accedir al joc, que no començarà fins que el mestre, des del seu ordinador, premi START.

Un cop haguem acabat el joc o Quizz el mestre té la opció de descarregar-se els resultats dels alumnes en format Excel o desar-los al Drive.

Com preparo un Kahoot?

Si ja heu pres un primer contacte amb l’aplicació o fa temps que la sabeu utilitzar, però voleu donar un pas més enllà, podeu prendre idees d’aquest article de The flipped classroom, Dándole una vuelta a Kahoot! o donar un cop d’ull a aquest vídeo tutorial per aprendre a preparar un Kahoot!

 

 

Anuncis

3 pensaments sobre “Kahoot! Juguem?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s