Eines Docents, Escola del Futur, Gamificació, General, TICTAC

Com crear un Kahoot!

Kahoot! és una plataforma en línia i gratuïta, de la que ja n’hem parlat altres vegades en aquest blog, que té l’objectiu d’integrar el joc a l’aula per tal d’incrementar la motivació, la participació i el compromís de l’estudiant en el seu procés d’aprenentatge. L’aplicació permet al mestre crear i compartir els seus propis qüestionaris i, al mateix temps, accedir a una gran base de dades de qüestionaris creats per altres usuaris amb un gran ventall de temàtiques, llengües i nivells.

La finalitat d’aquesta entrada és ajudar-vos a conèixer les diferents opcions de creació de qüestionaris que ens ofereix Kahoot! i a crear els nostres propis Quizz!

Primer de tot, hem de tenir clares les bases del joc de Kahoot! que podreu trobar en aquest altre article d’aquest blog i després podrem començar a crear el nostre propi qüestionari de Kahoot! En aquest vídeo, Kahoot! ens mostra com podem crear un joc fàcilment en cinc passos molt senzills:

Un cop sabem crear un joc, hauríem de tenir presents quines són les diferents opcions de qüestionari que ens ofereix la plataforma. A continuació s’expliquen les quatre opcions:

1. Kahoot! Quiz

 

450_1000

Aquesta és la opció de qüestionari senzilla. Amb aquesta opció podem crear tests de tot tipus i amb l’objectiu que més s’adapti a les nostres necessitats. Seran qüestionaris amb respostes múltiples on només hi ha una resposta vàlida.

En aquesta opció podrem afegir vídeos, fotografies i altres continguts que ens ajudin a respondre les preguntes o ens introdueixin la pregunta.

Vols aprendre’n més? En aquest tutorial ho descobriràs tot sobre la opció Quiz:

I en aquest altre aprendràs a afegir un vídeo sencer o per trams, tant a l’inici del qüestionari com en una pregunta concreta:

2. Kahoot! Jumble

450_1000Amb aquesta opció Kahoot! ens proposa la creació d’un joc on els alumnes hauran d’establir un ordre en les seves respostes. Així doncs, podem crear un Kahoot! Jumble per ajudar a memoritzar alguna cosa en ordre o per comprovar que ja s’ho saben, però també podem ser més imaginatius i crear un Jumble on els alumnes hagin d’ordenar paraules per formar una oració amb sentit en anglès, en català, en castellà o en qualsevol llengua.

La creació del Kahoot! Jumble és exactament igual que la del Kahoot! Quiz i molt intuïtiva, però si ho necessiteu podeu consultar també aquest tutorial d’Edutecnic:

3. Kahoot! Discussion

450_10002.jpgAquesta modalitat ens permet crear un Kahoot! com a introducció a un debat a l’aula sobre el tema que més s’adapti a les nostres necessitats de cada moment. Es tracta d’un joc amb les mateixes prestacions que els altres on podem afegir un vídeo o una imatge en relació al qual vulguem encetar el debat i afegir-hi una pregunta inicial que ens permeti encarar el debat.

4. Kahoot! Survey

450_10003.jpgSurvey ens permet crear una enquesta per recollir informació sobre els coneixements dels nostres alumnes o sobre les seves opinions, inquietuds, motivacions, entre d’altres i crear estadístiques amb les dades recollides per començar a treballar. Tot i que podem utilitzar-lo amb altres objectius com el de utilitzar-lo per generar un debat guiat a partir de les respostes a cada pregunta que haurem preparat prèviament.

 

Anuncis

Un pensament sobre “Com crear un Kahoot!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s