Eines Docents, Escola del Futur, Gamificació, General, TICTAC

Creem una comunitat educativa amb ClassDojo

Com ja s’ha comentat altres vegades en aquest blog, la gamificació és un model educatiu actualment a l’alça i cada cop més conegut. A més, els nostres alumnes són nadius digitals i agraeixen la utilització de plataformes i aplicacions educatives d’aquest estil a l’aula, ja que és el seu territori. Aquestes plataformes poden fomentar la participació dels alumnes, així com també el seu interès i motivació per les activitats proposades a l’aula.

En aquest post us vull presentar ClassDojo, una plataforma de gestió de l’aula que engloba la participació dels estudiants, dels mestres i, fins i tot, dels pares! Si el que busques és una aplicació en línia i gratuïta que t’ajudi a motivar els alumnes i reforçar el que treballeu a l’aula des de casa amb el recolzament i la participació dels pares, ClassDojo és la teva solució.

L‘objectiu principal de l’aplicació és el de crear una comunitat educativa que permeti la comunicació entre pares, alumnes i mestres al mateix nivell a més de permetre al mestre administrar i gestionar l’aula en base a puntuacions positives o negatives que responen als comportaments dels alumnes. L’aplicació ofereix una interfície atractiva, neta, senzilla i cent per cent personalitzable segons les necessitats de cada aula, matèria i mestre.

Així doncs, un cop ens haguem registrat podrem crear la nostra pròpia aula i afegir-hi tots i cadascun dels nostres alumnes que, a més, podrem dividir en grups de treball. A continuació, podrem definir quines són les habilitats positives que volem potenciar i quina puntuació atorgarem a cadascuna d’elles i les habilitats negatives que hem de millorar i quina puntuació negativa atorgarem a cadascuna d’elles.

Tres comptes, una sola aplicació

ClassDojo és accessible des de qualsevol ordinador amb connexió a internet, a través de la seva pàgina web, però també posa a la nostra disposició una app gratuïta disponible per a tots els dispositius mòbils. Tant en la web com en l’aplicació podem accedir-hi a través de les següents comptes:

Compte del mestre: Amb aquest compte el mestre podrà crear les aules que necessiti sense límits i afegir-hi els alumnes que necessiti. A més, podrà organitzar els alumnes en grups de treball i posar-hi el nom que vulgui. Així mateix, també podrà gestionar les puntuacions de cada alumne, publicar les històries al Class Story i comunicar-se amb els pares a través del servei de missatgeria privada de l’aplicació.

Un mestre pot tenir diferents aules creades i/o assignades i, de la mateixa manera, una aula pot tenir més d’un mestre responsable. ClassDojo monster 18

Compte d’alumne: Amb aquest compte l’alumne podrà accedir a l’aula en la que participa, personalitzar el seu avatar i consultar les seves valoracions a més d’accedir al Class Story. Evidentment, no podrà accedir a les puntuacions ni valoracions d’altres companys, sinó exclusivament a les seves.

Compte de pare: Amb aquest compte els pares podran accedir a l’aula dels seus fills i consultar les valoracions emeses pel mestre respecte els alumnes que tinguin al seu càrrec. A més, podran enviar missatges directament al mestre i consultar el Class Story.

Compte del líder d’escola: L’aplicació ens ofereix la possibilitat de crear-nos un compte amb el rol de líder del centre, o director/a, que serà l’encarregat de gestionar totes les aules i d’assignar tant mestres com alumnes a cadascuna d’elles.

L’aula a l’abast de les famílies

Com ja hem comentat abans, ClassDojo té l’objectiu de crear una comunitat educativa que fomenti i afavoreixi la comunicació entre pares, alumnes i mestres al mateix nivell. De la mateixa manera, permet al mestre acostar l’aula als pares a través del compte de pare.

Aquest compte permet al mestre assignar un o més alumnes a cada pare (per tant, no hi haurà cap problema en cas de bessons/es a la mateixa classe) i als pares els permet accedir a les valoracions del mestre respecte l’alumne/a que tenen al seu càrrec, així com també a les insígnies obtingudes (el mestre podrà decidir prèviament el nivell d’accés dels pares).

ClassDojo monster 9Una altra possibilitat que tenen les famílies és la d’accedir al Class Story, un mur on el mestre podrà penjar recordatoris, activitats per repassar a casa, fotografies, enllaços, etc. I al que tindran accés tant mestres com alumnes i famílies.

Finalment, ClassDojo ens ofereix un canal privat de comunicació on els pares i mares podran enviar missatges privats directament al mestre.

Així mateix, cada pare només tindrà accés a l’evolució dels alumnes que tingui assignats al seu càrrec, en cap cas podrà accedir al progrés d’altres alumnes de la mateixa aula.

 

Anuncis

2 pensaments sobre “Creem una comunitat educativa amb ClassDojo”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s