Eines Docents, Escola del Futur, Flipped Classroom, Gamificació, General, TICTAC

Edmodo, gamificant l’aula

Una altra aplicació perfecta per gestionar l’aula i aprendre jugant! 

Edmodo es diferencia de les altres aplicacions i plataformes de gestió d’aula perquè és la unió entre una plataforma educativa i una xarxa social educativa aprofitant a màxim les avantatges d’ambdues modalitats. Així doncs, igual que amb ClassDojo, hi tenen accés alumnes, mestres i famílies.

La principal característica d’Edmodo és que ens ofereix una xarxa social educativa que ens permet vincular alumnes, pares i mestres amb l’objectiu de poder compartir informacions, calendari d’aula, comentaris, imatges, vídeos, enllaços, tasques, etc.

D’altra banda, la plataforma ens permet realitzar una gestió d’aula en temps real a partir de la creació de proves, enquestes i tests en línia. A més, hi ha l’opció de realitzar exàmens, corregir-los i qualificar-los.

Tres rols, una sola plataforma

baixaEdmodo compta amb tres comptes diferenciats en funció del rol que ocupi l’usuari dins de l’aula, és a dir, existeix un compte per als alumnes, un per als pares i un per al mestre, que és qui crea i gestiona l’aula.

El rol de mestre permet crear i gestionar l’aula i gestionar-la en temps real entre moltes altres opcions com assignar les tasques, crear els tests, proves i exàmens, corregir-los, avaluar els alumnes, assignar alumnes a l’aula, etc.

El rol d’alumne permet accedir a l’aula creada pel mestre a través d’un codi d’accés per a alumnes.

El rol dels pares permet accedir a l’aula creada pel mestre a través d’un codi d’accés per als pares. Aquest codi estarà vinculat a un sol alumne i els pares podran accedir a la informació general penjada pel mestre i a les qualificacions del seu alumne. A més, podran mantenir una comunicació directa amb el mestre a través del servei de missatgeria.

Sense instal·lació, però amb molta comunicació

Com tantes altres aplicacions en línia, Edmodo tampoc necessita cap tipus d’instal·lació ni configuració. Es tracta d’una plataforma web en línia i gratuïta on tant el registre com la matriculació a l’aula són en línia. La interfície és senzilla i intuïtiva amb una gran semblança amb el gegant de les xarxes socials, Facebook. Aquest fet pot convertir l’aplicació en informal i propera als alumnes i al mestre/a. Ambdues aplicacions presenten un “mur” central com a eina principal de comunicació entre docents, estudiants i familiars.

Anuncis

Un pensament sobre “Edmodo, gamificant l’aula”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s