Eines Docents, Escola del Futur, Gamificació, General, TICTAC

10 plataformes bàsiques de gamificació d’aula

La gamificació és cada cop més forta i es fa més present a les aules, però els mestres encara tenim dificultats per implementar-la. En aquest post descobriràs 10 eines bàsiques i gratuïtes per utilitzar a l’aula amb les que els teus alumnes aprendran d’una manera lúdica, senzilla i significativa a través del joc!

1Kahoot!

Accés a Kahoot! en aquest enllaç.

kahoot-1-696x392

Amb aquesta plataforma gratuïta i intuïtiva podràs proposar als teus alumnes un concurs de coneixements que els permetrà aplicar tot el que han après a classe d’una manera lúdica i divertida. L’aplicació permet la possibilitat de crear tu mateix les qüestions o buscar qüestionaris creats per qualsevol membre de la comunitat educativa en una base de dades mundial.

Si encara no coneixies aquesta plataforma, pots prendre un primer contacte en aquest enllaç i aprendre a crear-ne un en aquest altre.

 2Classcraft

Accés a Classcraft en aquest enllaç.

baixaLa plataforma de gamificació de l’aula més propera a un videojoc ens permetrà gestionar l’aula d’una manera increïblement visual i atractiva per als alumnes. Aquesta ens permet ambientar l’aula dins un món de fantasia on cadascú de nosaltres representarà un dels tres personatges disponibles amb habilitats reals concretes. Els alumnes hauran de cooperar i participar per guanyar punts que els permetran millorar les habilitats i les del seu equip. L’objectiu és aprendre de manera col·laborativa, significativa i lúdica.

En aquest enllaç podreu descobrir més a fons aquesta eina de gamificació.

3

Edmodo

Accés a Edmodo en aquest enllaç.imagesAquesta plataforma és una xarxa social educativa que facilita la comunicació i la connexió entre alumnes, mestres i familiars. És una eina intuïtiva i gratuïta amb emmagatzematge il·limitat que permet als mestres crear classes diferenciades i grups de treball. A més, la plataforma permet assignar tasques amb data màxima d’entrega, gestionar el progrés i puntuar les activitats entregades, entre d’altres funcions molt interessants.

La plataforma fomentarà que els pares i mares s’impliquin, ja que existeix la opció d’accés com a pare/mare on podran tenir accés a assignacions, dates d’entrega, anuncis d’aula, recordatoris, etc.

Si voleu saber-ne més i aprofundir més en les avantatges que us pot proporcionar l’ús d’aquesta aplicació podeu consultar aquest altre enllaç.

 

4Socrative

Accés a Socrative en aquest enllaç. wp-1460979667073

La idea principal d’aquesta plataforma gratuïta és la d’integrar a l’aula els dispositius mòbils dels alumnes enlloc de rebutjar-los. A més, la plataforma té l’objectiu que els alumnes aprenguin jugant.

L’aplicació permet al mestre gestionar la participació dels estudiants a l’aula en temps real mitjançant el seu compte gratuït específic per a mestres, amb el que podrem crear una aula plena d’alumnes i dividir-los, si volem, en equips que participaran junts en les activitats proposades.

En aquest enllaç podreu aprofundir més sobre els avantatges d’aquesta plataforma.

5ClassDojo

Accés a ClassDojo en aquest enllaç. índexPlataforma de gestió de l’aula en la que participen tant estudiants com professors i també les famílies. El seu objectiu és permetre al professor administrar l’aula en base a puntuacions sobre el comportament dels alumnes. La plataforma ens ofereix una interfície atractiva i senzilla totalment personalitzable i adaptable a les necessitats dels nostres estudiants.

Si necessites saber-ne més pots consultar-ne els detalls en aquest enllaç.

6Knowre

Accés a Knowre en aquest enllaç.índexL’aplicació en línia i gratuïta se’ns presenta com un videojoc que té com a objectiu l’aprenentatge de les matemàtiques a partir de l’adquisició d’habilitats progressives a través dels jocs que se’ns presentin. Per tal de familiaritzar-vos amb la plataforma podeu consultar el vídeo que trobareu a continuació.

7Brainscape

índex2

Accés a Brainscape en aquest enllaç.

L’aplicació ens permet buscar, crear i compartir els nostres propis jocs tipus “flashcards” que tenen l’objectiu principal d’ajudar els mestres a aconseguir que els seus alumnes aprenguin jugant. La plataforma consta d’una de les bases de dades de jocs i activitats més extenses i variades que existeixen.

8Cerebriti

Accés a Cerebriti en aquest enllaç. índex35

És una plataforma gratuïta de jocs educatius amb dues cares diferenciades: per un cantó permet als alumnes crear els seus propis jocs educatius i, per l’altre, que juguin als jocs creats per altres usuaris o professors. Existeixen jocs sobre tots els temes i per a tots els cursos i edats.

9Pear Deck

Accés a Pear Deck en aquest enllaç. índex54L’aplicació ens permet enviar contingut referent a les nostres explicacions en temps real als dispositius mòbils dels nostres estudiants, que hauran d’estar connectats a la plataforma durant les sessions. El contingut pot ser des d’una imatge, fins a preguntes interactives que els estudiants hauran de respondre. El seu objectiu és afegir bidireccionalitat a les classes i aprofitar-les al màxim.

10Quizizz

Accés a Quizizz en aquest enllaç. índex543Aquesta és una eina molt semblant al Kahoot! que ens permetrà crear qüestionaris que els nostres alumnes podran resoldre a classe en temps real. La gran diferència és que aquesta aplicació ens permet compartir els resultats i les proves amb altres mestres i ens permet proposar la resolució dels qüestionaris des de casa, ja que no cal que el mestre tingui la sessió oberta com a Kahoot!.

______________________________________________

I fins aquí aquest recull d’aplicacions i plataformes en línia, educatives i gratuïtes perquè comenceu a gamificar l’aula d’una manera senzilla, atractiva i fàcil. Espero que us sigui molt útil i espero els vostres comentaris!

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s