Eines Docents, Gamificació, General, TICTAC

8 aplicacions per a la classe de mates

Avui us porto una selecció de les vuit millors aplicacions gratuïtes per treballar les matemàtiques a l’aula o des de casa. Continguts matemàtics diversos mitjançant jocs o reptes amb l’objectiu d’aprendre jugant i utilitzant les noves tecnologies. Abans de començar amb la llista, vull compartir la pàgina web Math Games, des d’on podreu cercar jocs i aplicacions matemàtiques orientades a les vostres necessitats. Jo n’he fet una petita tria:

1. Montessori Maths Challenge

unnamedBasada en el mètode Montessori i desenvolupada per l’estudi Edoki Academy, està orientada a l’educació Primària i té l’objectiu de reforçar les operacions bàsiques del món matemàtic a partir de jocs i reptes que permetran a l’infant aprendre jugant.

Descàrregues:  iOS o Android (gratuïtes)

baixaD’altra banda, pensada per als més petits (a partir de 5 anys) i amb l’objectiu de treballar els conceptes de la geometria bàsica, també podem trobar Geometria Montessori, una app que permet treballar les formes bidimensionals i tridimensionals a través de petits jocs i el descobriment personal. Tanmateix, aquesta no és una aplicació gratuïta i té un cost de 3,99€. A més a més, només la podrem trobar per a dispositius iOS.

Descàrrega: iOS (3,99 euros)

 2. EduGuru

baixaPensada per als més petits de l’escola (infants de 3 a 5 anys) i basada en el currículum del Regne Unit, però perfectament extrapolable a Catalunya i altres països, EduGuru és una app que ajudarà als infant a descobrir conceptes bàsics del món matemàtic a través del joc i la gamificació amb l’objectiu d’aprendre jugant.

Descàrregues: iOS o Android (gratuïta, tot i que té modalitat premium)

3. Geoboard

baixa (1).jpegEnfocada a l’aprenentatge de la geometria a l’educació primària i secundària, Geoboard ens permet construir i descobrir els diferents tipus de polígons, així com també calcular àrees, longituds i perímetres.

Descàrrega: iOS o versió web (ambdues són gratuïtes)

4. Math Workout

baixa (2)Aquesta és una app basada en el mètode Kumon que promet millorar les capacitats matemàtiques dels infants a partir de la realització d’un número determinat d’activitats diàries. L’app consta de diferents categories d’exercicis amb diferents nivells de dificultat.

Descàrrega:  iOS o Android (gratuïta) 

5. 10Monkeys Multiplication

300x0wSi estàs cansat de demanar als teus alumnes que s’aprenguin la taula del 7… proposa’ls jugar a aquest joc! Pensat per a l’aprenentatge de les taules de multiplicar, 10Monkeys ajuda els infants a memoritzar-les d’una manera entretinguda i divertida mitjançant jocs i reptes senzills que han d’anar superant a poc a poc. Poden decidir quina taula volen practica en cada moment i la interfície és molt atractiva.

Descàrregues: iOsAndroid (gratuïta)

6. Smartick

ADUSHbYy_400x400.jpg

Pensada per a l’educació primària, Smartick té l’objectiu d’ajudar els infants a assolir els conceptes bàsics del món matemàtic a través de la resolució de diferents jocs i reptes. L’app permet fer un seguiment detallat del progrés de l’usuari i té una interfície molt atractiva. 

Descàrregues: iOS Android (gratuïta)

7. GeoGebra

unnamed (1).pngDestinada a l’aprenentatge i el treball de la geometria, el GeoGebra té unes possibilitats gairebé infinites. Es pot utilitzar a cicle mitjà i superior de primària i, sens dubte, a secundària i batxillerat. La podreu trobar en versió per Android, iOS i per a PC.

Descàrregues: iOS o Android i PC (gratuïtes)

8. King of Math

246x0wSigues el Rei de les Matemàtiques amb aquesta fantàstica aplicació on només ho aconsegueix el més ràpid en passar els nivells! Una aplicació perfectament gamificada que permetrà als infants consolidar els conceptes bàsics del món de les matemàtiques.

Descàrrega: Android (gratuïta)

A més, també tenim la possibilitat de descarregar-nos King of Math Junior pensada per als més petits de l’escola.

Descàrrega: Android (gratuïta)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s