Eines Docents, Escola del Futur, Experiències, Gamificació, General

5 Jocs Matemàtics que has de conèixer

Avui vinc per presentar-vos cinc jocs de taula matemàtics que m’han enamorat. He tingut l’oportunitat de jugar-los amb els meus nens de tercer de primària i ha sigut tot un èxit.

A més de passar-nos-ho d’allò més bé, ens han servit per aplicar molts conceptes matemàtics que ja havíem treballat i per introduir-ne d’altres que encara han d’arribar. Comencem!

1Quatro!

20181022_094029.jpg

Aquest és un clàssic remodelat amb una dificultat afegida. Si coneixem el tres o el quatre en ratlla, sabem jugar a aquest joc! La dificultat afegida és que no n’hi ha prou amb col·locar quatre fitxes en línia i prou, sinó que l’objectiu del joc és que les quatre fitxes que hi hagi en línia tinguin una característica en comú entre elles, ja que totes les fitxes són diferents. Poden coincidir en alçada (altes o baixes), en forma (cilindres o cubs), en color (blanques o negres) i en la superfície (plana o amb un forat). T’animes?

2Out of mine!

20181022_094033

outofmine_box_300dpi_0-300x287

Un joc de rapidesa visual on hauràs de ser el nan més ràpid en omplir la teva galeria de pedres precioses i minerals dels colors que t’indica la teva carta. Si ho aconsegueixes seràs el vencedor!

3Mmm!

20181022_095755

Un sopar on tots els ratolins de la casa hi són convidats, però no el gat! Els jugadors, com un sol equip cooperatiu, hauran d’aconseguir menjar-se tot el menjar del taulell abans no arribi el gat a la cuina. Els daus hi tindran un paper clau, però també l’estratègia de l’equip.

4Geheimcode 13+4

codigo-secreto-13-mas-4-juego-de-calculos

Els lladres d’aquest joc hauran d’aconseguir arribar fins al tresor saltant de nombre en nombre. Hauran d’utilitzar els números que els hauran sortit als daus per obtenir els nombres que tenen al taulell (sumant-los, restant-los, multiplicant-los o dividint-los). Tot un joc de càlcul que ajudarà els jugadors a agilitzar el càlcul mental!

5Pick a DOG

20181022_094637

I per últim, un joc ràpid de rapidesa i agudesa visual on els jugadors han d’aconseguir acumular el màxim de cartes possibles. Les cartes ens mostren dibuixos d’un gos molt curiós amb diferents elements, en diferents colors i mides. Es tracta d’agafar una carta que sigui idèntica a la nostra, excepte per una sola diferència. Sereu capaços de quedar-vos amb més cartes que els vostres companys/es?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s